Ismerd meg a TÓTHBORBIRTOKOT!
Ismerd meg a TÓTHBORBIRTOKOT!
 

 

Ismerd meg a TÓTHBORBIRTOKOT!

 

 

 

A birtok letéteményese egy életútnak, életszemléletnek, értékrendnek, mely egyben értéket is teremt. A Tóth család 2012-ben szeretett bele az 1000 éves Pannonhalma határában található dombok hangulatába. A szerelmes elhatározást hamar tettek követték, 2014-ben már 13 hektáron zöldellt a visszatelepített szőlő.

 

 

A szőlőtőkékért egészen az osztrák Andauig mentek, ahol a híres Scheiblhofer név garancia a minőségre. A talajelőkészítő ásásokat követően megtörtént a talajszelvények részletes vizsgálata, majd ezek alapján a megfelelő alanyok kiválasztása. A klónszelekciót ezen ismeretek birtokában alakították ki. A fehérboroknál alapvetően a könnyű, gyümölcsös jelleg dominál, de a Kódex sorozat fehér- és vörösboraihoz két különböző stílusú tölgyfahordót is használnak, egy magas minőségű magyart és egy speciális pörkölésű burgundi hordót.

 

Kínálatunk

 

Sauvignon Blanc 2022

Illatában érett trópusi gyümölcsök, mangó, licsi keveredik a füves, csalános jegyekkel. Ízében komplex, tele gyümölcsökkel, élénk savakkal, hosszú, lendületes utóízzel. Kecske sajtos saláták, könnyed nyári vacsorák kiváló kísérője. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 10C.

Sárgamuskotály 2022

Fajtajelleges illatbomba, tipikus muskotályos aromákkal, mely ízben is dominál, háttérben élénk citrusos jegyekkel, vibráló savakkal. Igazi frissítő bor a napfény Ízével. Gránátalmás zöld saláták és brie sajtok izgalmas kísérője lehet. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 10C

Rajnai Rizling 2022

Illatában és ízében az őszibarack, grapefruit és teás aromák keverednek, izgalmas érett savakkal a háttérben. Tipikus rajnai, hosszú érlelhetőséggel, izgalmas fejlődési potenciállal. Cézár saláta, grillhúsok, rozmaringos édesburgonya mellé remek választás. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 12C.

Kódex Chardonnay 2021

Túlérett, mézes – fügés aromák keverednek trópusi gyümölcsökkel, ananász, papaya, valamint a fahordós érlelés kifinomult krémessége teszi izgalmassá az illatot. Tipikus chardonnay, a fajta minden szépségével. Vajas és vibráló egyszerre, az elegáns hordós aromák teszik még gazdagabbá a kortyot.

Kódex Tiara 2020

Fűszeres illatában vanília, menta, kakaópor keveredik meggyes, áfonyás aromákkal. Érett, nagy bor, melyben a cabernet sauvignon dominál, a franc gazdag aromái fokozzák az élményt, a merlot gyümölcsössége pedig még színesebbé teszi a palettát.

 

 

 A TÓTHBORBIRTOK tételeinket itt találod.

Elmúlt már 18 éves?

Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem javasoljuk.
Kérem nyilatkozzon életkoráról!